Waarschijnlijk PvdA, GL, D66 en SP in college

by

De PvdA, GroenLinks en D66, die al eerder besloten hadden te gaan samenwerken, werken aan een college met de SP. Volgens RTV Noord heeft formateur Frank de Vries (PvdA) dat laten weten. Een college van deze partijen zou gunstig zijn voor de tramontwikkelingen. De drie partijen die in het vorige college zaten (PvdA, GroenLinks en SP) zijn duidelijk voor de invoering van de Regiotram. In het verkiezingsprogramma van D66 staat: “D66 is voorstander van een stadstram. Met een tram is het mogelijk om op de drukke lijnen grote groepen reizigers tegelijkertijd snel en met hoge frequentie te vervoeren. Het principe van een regiotram kent volgens D66 te veel nadelen en is financieel niet haalbaar.”

De partijen die tegen een tram zijn, zijn afgevallen. Al in een vroeg stadium werd de Stadspartij buitenspel gezet door de andere partijen. Nu is ook de VVD uit de onderhandelingen; er zouden te veel inhoudelijke verschillen zijn met de andere partijen. CDA en ChristenUnie, die beide ook voor een tram zijn, zijn ook afgevallen bij de onderhandelingen.

Mocht er inderdaad een college komen van PvdA, GroenLinks, D66 en SP kan deze coalitie rekenen op een steun van 22 van de 39 raadsleden.

Meer informatie in het artikel op de website van RTV Noord (‘PvdA, GroenLinks en D66 in Stad kiezen voor SP’). De standpunten inzake de tram van alle partijen zijn te vinden op de pagina ‘Meeste partijen voor de Regiotram’.

Tags: , , ,